Mărturii de la Medjugorje







Sâmbătă 22 Octombrie 2011, la inițiativa doamnei profesoare Sofronie Mariana și a părintelui director Eusebiu Tâmpu, elevii care au fost la Medjugorje au avut oportunitatea de a da mărturie despre experiența trăită acolo. Evenimentul a început la ora 10 și s-a terminat cu Sfânta Liturghie, la care am participat cu toții. Mărturiile colegilor au fost foarte frumoase și au avut un ecou spiritual puternic, deoarece au stârnit interes și mulți și-au exprimat dorința de a participa la următorul pelerinaj.

Ei au mărturisit că tinerii care vor să meargă acolo, deseori, o fac din curiozitate sau pur și simplu percep acest pelerinaj ca pe o excursie. Însă, lucrurile se schimbă total odată ce încep să simtă atmosfera de la Medjugorje.

Locul unde au fost cazați o parte din pelerini a fost un castel construit de români a cărui proprietari sunt Patrick și Nancy Latta, doi soți englezi care s-au convertit după ce au fost în pelerinaj la Medjugorje. Toate zilele de pelerinaj au fost trăite în umilinţă, rugaciune şi alături de Sfânta Fecioară Maria.

Putem deduce acest lucru şi din mărturiile unor colegi:

“Sfânta Fecioară Maria este aşa de frumoasă pentru că iubeşte foarte mult”(Mărtişcă Marius cls. a XII-a A)

“Medjugorje este cu adevărat un loc binecuvântat pentru că acolo înveţi să te rogi cu inima.” (Ghiurca Eduard cls. a XI-a B)

“La Medjugorje m-am simţit cel mai aproape de mama noastră Maria”(Toma Raimund cls.a XI-a B)

Cu alte cuvinte ceea ce au trăit colegii noştri a fost minunat şi suntem convinşi că Mama noastră Cerească îi va răsplăti. Prin urmare dacă vrem să trăim o experienţă spirituală profundă, trebuie să „profităm” la maxim de aceste oportunităţi.

Niciun comentariu: