Pelerinaj la Viişoara

Natura, un adevărat intermediar între creatură şi Creator, este întotdeauna un loc prielnic de întâlnire cu Dumnezeu.

Pentru un veritabil  progres  spiritual, noi elevii liceului franciscan am pornit în data de 19 mai către Viişoara în căutarea unei experienţe profunde. Acolo am avut prilejul de a cunoaște mănăstirea Benedictină „Maica Îndurării”, o comunitate de surori benedictine a cărei înfiinţare a avut loc în anul 2003, locație care a reprezentat locul central al acest pelerinaj.

Plecarea a fost la orele 08:00, iar la 10:15 ne-am întâlnit cu surorile mănăstirii, care, în cuvinte alese cu grijă ne-au vorbit despre viaţa lor monahică. După acele alocuţiuni a urmat Sfânta Liturghie prezidată de părintele Teofil Petrişor, la care au participat preoţii şi profesorii însoţitori. Bucuroşi şi entuziasmaţi de această experienţă spirituală, la întoarcere, ne-am putut delecta şi din frumuseţea oraşului Piatra Neamţ.

Faptul că ziua de sâmbătă a fost trăită intens din punct de vedere spiritual se întrevede şi din mărturia unui coleg: „Trebuie să trăim la maxim fiecare experienţă pentru că atunci când vom muri, să nu ne trezim că nu am trăit deloc!” (Simon Ştefan Emanuel)







 Prin urmare, pelerinajul a avut un ecou spiritual deosebit ce a manifestat adânci reverberaţii la nivel sufletesc, iar întâlnirea cu Dumnezeu a adus în fiecare dintre noi pace, bucurie, seninătate şi ne-a făcut să ne dăm seama că fiecare este un pelerin aflat într-o continuă căutare de absolut, adică de Dumnezeu.

Niciun comentariu: