Alaturi de Isus in patimire si inviere

Pentru a ne pregăti mai bine pentru sărbătoartea Paștelui, în noaptea de 4 spre 5 aprilie am organizat o noapte de adorație.

Această celebrare a cuprins mai multe momente, începând în Capela Mare cu niște rugăciuni, după care ne-am adunat toți în amfiteatrul liceului pentru a celebra memorialul  ultimei cine a Domnului. După ce părintele Lucian Abalintoaiei a spălat picioarele câtorva dintre elevii noștri, ne-a împărțit pâine și vin în amintirea cinei Domnului.

Spălarea picioarelor apostolilor de către Isus reprezintă gestul de maximă umilință, și ne dă o lecție de urmat. La evrei, musafirii erau spălați pe picioare la sosirea în casa lor de către o slugă, în semn de respect. Isus însă spală picioarele apostolilor pentru a le da  o lecție de urmat. Această lecție este valabilă și pentru noi, cei care trăim în aceste timpuri.

După acest moment, l-am urmat pe Isus pe calea crucii, moment pe care l-am celebrat în jurul seminarului. 

A urmat o noapte de adorație în care fiecare a încercat să îi fie aproape Domnului, meditând momentele pe care Isus le-a trăit înainte de a împlini toată lucrarea pentru care s-a încarnat în iubire și în perfectă ascultare față de Tatăl.






A fost o noapte plină de beneficii spirituale și binecuvântări care va rămâne în inima fiecăruia în mod profund întipărită.