COMENIUS













Eforturile Părintelui Director Eusebiu Ţâmpu şi ale doamnei Odette Muller de a promova valorile intelectuale şi umane au fost răsplătite, deoarece, liceul nostru a câştigat un proiect COMENIUS care are ca obiective parteneriate şcolare şi proiecte de formare intelecuală. Din acest proiect fac parte 10 ţări: Turcia, Spania, Cipru, Italia, Estonia, Norvegia, Franţa, Olanda, Croaţia şi România.




Luni, 03 Octombrie 2011, au sosit la liceul nostru reprezentanţii acestor ţări, astfel, a avut loc prima întâlnire ce a purtat numele de Know My Town.




Timp de câteva zile oaspeţii noştri au ţinut diferite conferinţe, au vizitat Şcoala Nr. XI din oraş, grădiniţa pe care acest proiect o are în subordine, precum şi unele obiective turistice din ţară cum ar fi: Castelul Bran, Biserica Neagră, Lacul Roşu. Miercuri s-au întâlnit cu domnul primar al Municipiului Roman şi cu presa din oraş, apoi, după-amiază am participat cu toţii la Sfânta Liturghie în Capela Institutului Teologic cu toate că oaspeţii noştri erau de diferite confesiuni: catolici, ortodoxi, musulmani, şi protestanţi.
Comenius este prima componenta a Programului de Invatare pe Tot Parcursul Vietii. Se adreseaza institutiilor de invatamant preuniversitar de stat si private (de la gradinite la scoli postliceale) si tuturor membrilor comunitatii educationale care isi desfasoara activitatea in acest sector: elevilor, tuturor categoriilor de personal didactic, precum si autoritatilor locale, asociatiilor de parinti sau ONG-urilor care activeaza in domeniul educational.

Comenius sprijină financiar realizarea de parteneriate şcolare, proiecte de formare a personalului didactic, reţele de parteneriat şcolar, precum şi participarea la stagii de formare iniţială şi continua pentru a creşte calitatea şi a consolida dimensiunea europeană în educaţie.

Programul Sectorial Comenius, la nivel european, urmareşte o ţintă foarte ambiţioasă, şi anume să implice in activităţi educaţionale de cooperare cel puţin trei milioane de elevi până in anul 2013.

De asemenea, Comenius urmăreşte:

• Dezvoltarea cunoaşterii şi înţelegerii diversităţii culturale si lingvistice europene în rândul profesorilor şi elevilor;
• Sprijinirea elevilor pentru a dobândi competenţele şi abilităţile necesare dezvoltării personale pentru integrare profesională şi cetăţenie activă.
Noi sperăm şi credem că acest proiect este un ecou puternic în rândul noii generaţii.




Un comentariu:

Liceul Teologic Franciscan spunea...

consider că a ieşit bine...şi articolul şi proiectul.....!!!:))