REDISCOVER THE REAL EUROPEAN VALUES (partea a IV-a)

       În perioada 10-24 aprilie 2012, seminarul nostru a continuat proiectul Comenius în cadrul celei de-a patra părți, cea care a avut loc în Spania. Grupul nostru condus de dna Paula-Odille Dogan era compus din pr. Cadăr Iosif, dna Antica Dobrita, Cimpoieșu Albert și Baciu Emanuel. Împreună cu noi au venit și reprezentanții Școlii Generale „Mihai Eminescu” din Roman.
      A fost o experiență deosebită. S-au admirat peisaje superbe, au fost întâlnite persoane minunate și s-au învățat multe lucruri pentru viață. Cele mai frumoase momente s-au petrecut în familia gazdă, moment de cunoaștere a culturii spaniole și de deschidere multiculturală.
      În una din zile grupul din România a trăit un moment de pelerinaj la sanctuarul închinat sf. Iacob de la „Santiago de Compostela”. Vremea nu a fost foarte prielnică, dar încărcătura spirituală a suplinit toate lipsurile.
      O altă zi deosebită caracterizată de mult amuzament a cuprins concursul de gătit. Toate țările participante au pus în valoare elemente de gastronomie proprii. E deosebit să vezi cum tineri din atâtea țări discută și gătesc. E un sentiment extraordinar să observi respectul și solidaritatea care au caracterizat aceste momente. Chiar dacă noi n-am câștigat, prăjitura noastră s-a terminat prima de mâncat, iar echipa noastră s-a distrat de minune.

     Chiar dacă drumul a fost greu și vremea nu a fost chiar prielnică, totul a fost minunat. Mulțumim lui Dumnezeu pentru acest dar și îl rugăm să îi binecuvânteze cu harul său pe cei care au meritul oraganizării acestui proiect.

Niciun comentariu: