„Let's do it, Romania!”



Proiectul de anvergură națională numit „Let's do it, Romania!” a avut loc și anul acesta în ziua de 24 septembrie 2011. 

În Romania, totul a început cu filmuletul Estoniei, în vara lunii iulie 2009. Filmulețul despre cum “au făcut-o” estonienii a fost o adevărată sursă de inspirație și a circulat pe internet timp de câteva zile într-un ritm alert, stârnind multe discuții și întrebări. Fiecare persoană care îl vedea se întreba timid: “oare s-ar putea așa ceva și in România?”. Liana Buzea, președintele Asociației EcoAssist, a fost cea care a decis sa realizeze proiectul și în țara noastră.


Așa a început totul. Au urmat multe întâlniri si discutii, în vederea obţinerii unor reacţii sau chiar stabilirea unor variante de colaborare. Lucrurile s-au conturat treptat, iniţiativa grass-root a fost cea care a mers de la sine, oamenii alăturându-se cu entuziasm cauzei”. (http://www.letsdoitromania.ro/ideea/lets-do-it-romania)

Ca si anul precedent copii si tineri din Roman s-au adunat pentru a face curatenie. Au participat toate liceele din oraș. Împreună au reușit să redea o nouă înfațișare zonei, lăsând în urmă curățenie, dar și mesajul că în urma noastră lumea trebuie să fie mai frumoasă.

Elevii Liceului Teologic Roman-Catolic „Sf. Francisc de Assisi” au lucrat sub îndrumarea domnului profesor Bogdan Irimia în  zona ștrandului din Roman. Împreună cu echipa seminarului ortodox care era îndrumată de doamna Felia Hopulele care predă și în instituția noastră au strans aproximativ 70 de saci plini cu gunoi. Asta înseamnă că nu a fost o muncă prea ușoară. 

Important este ca această acțiune să conducă nu doar la a aduna mizeria într-o mare grămadă ci și a fi mai conștienți de faptul că noi, cu toții trebuie să trăim mai curat și mult mai responsabil.

Niciun comentariu: