Ora pamantului





In seara zilei de 31 Martie, elevii clasei a XI-a B coordonati de domnul diriginte Bogdan Irimia, au mers in centrul orasului pentru a aprinde lumanari alaturi de ceilalti elevi romascani, cu ocazia acestui eveniment de factura internationala.

Ora Pământului (engleză Earth Hour) este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

Acest eveniment este promovat de World Wide Fund for Nature Australia (WWF), un grup internațional de lobby pentru mediu și cotidianul australian Sydney Morning Herald. Prima Oră a Pământului a avut loc la Sydney, cel mai mare oraș din Australia, între orele 19:30 și 20:30 la 21 martie 2007. Prin Ora Pământului 2007 se estimează că electricitatea consumată în Sydney a scăzut între 2,1% și 10,2% în aceea oră și că au participat 2,2 milioane de oameni. Al doilea eveniment Ora Pământului a avut loc la 29 martie 2008, între orele 20:00 și 21:00 (ora locală), în Sydney și în multe orașe importante ale lumii.

Avand in vedere faptul ca societatea actuala nu mai prezinta interes pentru evolutia si dezvoltarea armonioasa a mediului, prin aceste manifestari s-ar putea reduce procentul de poluare sau cel putin se va da un semnal de alarma.

Niciun comentariu: