Pelerinaj la Mănăstirea Carmelitană de la Luncani







Urmând proiectul formativ din acest an în ziua de 26 martie 2011 Liceul Teologic Romano-Catolic „Sf. Francisc de Assisi” din Roman a plecat în pelerinaj. Locul deosebit pentru un moment de reculegere atât de necesar pentru elevi, profesori și formatori a fost Mănăstirea Carmelitană de la Luncani.

Directorul spiritual al seminarului, pr. Teofil Petrișor a fost organizatorul acestei zile. El ne-a introdus și ne-a ghidat pe întreg parcursul zilei.

La sosire am fost primiți cu multă ospitalitate de către pr. Tiberio Scorrano, priorul mănăstirii, iar pr. Sebastian Benchea ne-a vorbit despre Ordinul Carmelitan care a luat naștere în timpul cruciadelor în Țara Sfântă atunci când câteva persoane s-au retras pe muntele Carmel pentru a trăi o viață de rugăciune și contemplație, alegând în același timp pe Maica Domnului ca Mamă și Protectoare. Tot de la el am aflat că frații carmelitani sunt prezenți în România din anul 2001.

A urmat introducerea făcută de pr. Teofil în tema pelerinajului: întoarcerea fiului risipitor la casa Tatălui după ce cu mult egoism l-a părăsit mergând pe căi greșite. Aprofundând tema cu toții am pornit spre meditare în jurul mănăstirii.

Momentul central al zilei a fost celebrarea Euharistică. Inițierea acestui moment a fost realizat printr-un act penitențial împlinit prin dezlegarea sacramentală pentru ca ceea ce s-a meditat să aducă cu adevărat roade în viețile noastre.

După ce ne-am hrănit trupurile am pornit din nou la drum alături de Cristos urcând în rugăciune și meditare alături de el pe drumul crucii, drum parcurs de el pentru mântuirea tuturor fiilor lui Dumnezeu.

Îi mulţumim Domnului pentru această zi binecuvântată, pentru vremea prielnică şi pentru toate harurile primite și îl rugăm pe el ca sămânța bună care vine de la el să aducă rod bogat!

Niciun comentariu: