Simpozionul Internaţional “Fidelitatea lui Cristos. Fidelitatea preotului”

Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan a desfăşurat în zilele 1 şi 2 octombrie 2009 un simpozion internaţional care a avut tema „Fidelitatea lui Cristos. Fidelitatea preotului”. La această întâlnire academică au participat şi elevii Liceului Franciscan care au avut posibilitatea să îşi însuşească anumite aspecte mai profunde care privesc sfânta preoţie.

Ministrul provincial, fr. Emilian Cătălin la deschiderea simpozionului, a subliniat faptul că acest eveniment se înscrie pe linia celebrărilor, acţiunilor, şi iniţiativelor desfăşurate cu ocazia Anului Sfintei Preoţii, deschis de către Sfântul Părinte Papa Benedict XVI la 19 iunie a.c. şi pentru care a ales ca model sfântul Paroh de Ars, sfântul Ioan Maria Vianney, de la moartea căruia se împlinesc 150 de ani.

PS Petru Gherghel, păstorul Diecezei de Iaşi, în Scrisoarea de deschidere a Anului Sfintei Preoţii, recomanda diferite iniţiative la nivel diecezan pentru acest an, cu scopul de a-i ajuta pe preoţi „să înţeleagă importanţa lor specială şi să-i ajute să trăiască, cu bucurie şi fervoare, vocaţia şi misiunea lor, într-o cultură postmodernă, relativistă, secularizată şi laicizată, în care ei sunt chemaţi să trăiască şi să lucreze”. De asemenea, mai adăuga Preasfinţitul, că „Anul Sfintei Preoţii va fi o fericită ocazie ca, în seminarii şi în case de formare, spiritul de dăruire să crească, să fie aprofundat şi angajarea pe drumul slujirii să fie cât mai temeinică”.

Niciun comentariu: