Început de an şcolar!





Cu multă încredere şi speranţă la Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” din Roman s-a celebrat începutul noului an şcolar în ziua de 15 septembrie 2009. Într-un cadru festiv şi întâmpinaţi cu multă voie bună de către părintele director Eusebiu Ţâmpu împreună cu întreaga echipă formativă cei 165 de elevi ai liceului s-au întors după o vacanţă mare din nou la şcoală. Iar pentru a începe bine acest an, cu toţii au invocat Duhul Sfânt ca să îi însoţească pe acest parcurs pe cei aflaţi în formare, dar şi pe cei care se străduiesc să fie sprijin acestui demers, formatori şi profesori.
În cadrul Sfintei Liturghii părintele guardian, Mihai Gal, a încurajat pe toţi cei prezenţi să fie docili şi buni colaboratori ai Duhului Domnului care însoţeşte mereu pe oamenii de bună voinţă. În cadrul omiliei, părintele Damian Patraşcu, decan al Facultăţii de Filosofie „fericitul I. Duns Scotus” din Roman a subliniat importanţa formării şi cerinţele pe care Biserica Romano-Catolică prin documentele sale o acordă acestui domeniu.
Dorim să încredinţăm parcursul nostru formativ cu credinţă şi bucurie Duhului Sfânt şi o rugăm pe Preacurata Maică a Domnului Îndurerată a cărei amintire am celebrat-o în această zi să ne însoţească şi să ne ocrotească!

Niciun comentariu: