Întânire cu părinţiiÎn cadrul proiectului formative al Liceului Teologic Romano-Catolic “Sfântul Francisc de Assisi” un element deosebit de important este acela al aportului pe care părinţii au dreptul şi obligaţia gravă de a-l aduce în clădirea personalităţii tânărului aflat în formare. Pentru aceasta în ziua de 15 noiembrie 2009 la seminar formatorii şi profesorii pe de o parte şi părinţii pe de alta s-au întâlnit spre a dialoga în favoarea acestui demers.


Ziua a început prin celebrarea Sfântei Liturghii în cadrul căreia pr. Teofil Petrişor, director spiritual, a făcut invitaţia în cadrul omeliei ca fiecare dintre noi să fie pregătit de întâlnirea cu Domnul aşa cum ne-a invitat Mântuitorul în Evanghelie. Suntem trecători prin lume însă parcursul nostru nu e fără sens ci îndreptat spre fericirea veşnică.


După celebrarea euharistică, pr. Director, Eusebiu Ţâmpu a făcut o trecere în revistă a realizărilor dar şi a dificultăţilor întâlnite în parcursul formativ. De asemenea părintele a subliniat necesitatea colaborării dintre echipa formativă, profesori şi părinţi deoarece doar astfel se poate realiza o bună creştere a celor pe care Domnul ni i-a încredinţat. Ultimul moment al şedinţei cu părinţii s-a desfăşurat în clase când formatorii şi diriginţii au dialogat cu fiecare părinte şi elev în parte.

Niciun comentariu: