15 mai 2010: Sesiune de comunicări „Nu fi o victimă! Iubeşte viaţa”

Ajutaţi de dna prof. Mihaela Lupaşcu, elevii clasei a-X-a A, sâmbătă, 15 mai 2010 au organizat sesiunea de comunicări „Nu fi o victimă! Iubeşte viaţa”. Acest moment s-a dorit a fi o fructificare a noţiunilor studiate în acest an şcolar la chimie, obiect pe care dna prof. îl predă în cadrul Liceului Teologic Romano-Catolic „Sf. Francisc de Assisi” din Roman.


Subiectele atinse au fost: „Ce sunt drogurile?”, „Alcoolul”, “Plantele etnobotanice”, “Tutunul”, “Cafeaua”, “Medicamentele”.


Scopul acestei sesiuni de comunicări a fost acela de a sublinia pericolul viciior, importanţa medicamentelor pentru sănătate, dar şi riscurile la care se supun cei care abuzează de ele.


O altă concluzie la care am ajuns a fost aceea că în lume viciile provoacă dependenţă, distrugerea sănătăţii, duce la sărăcie şi la criminalitate.


Sfatul protagoniştilor acestei activităţi extraşcolare pentru toţi a fost acela de a consuma zilnic fructe şi legume proaspete. Viciile studiate mai sus au efecte secundare distrugătoare pentru echilibrul persoanei.

Un comentariu:

Radu spunea...

concluziile la care ati ajuns nu sunt noi! important este ca s-a atins scopul: acela de constientizare mai puternica a consecintelor consumarii unor astfel de substante! Salutari! Va doresc multe activitati frumoase/ formative in continuare! SUCCES!