Pelerinaj deosebit la Medjugorje



Chiar dacă am luat vacanţă, acest lucru nu a însemnat faptul că s-a intrerupt evoluţia noastră pe plan spiritual.

La iniţiativa doamnei profesor Mariana Sofronie, a părintelui Martin Baciu, cu aprobarea părintelui director Eusebiu Ţâmpu şi cu ajutorul bunului Dumnezeu, am reuşit să finalizăm un proiect care a avut un ecou spiritual puternic.

Astfel, în dimineaţa zilei de 29 iulie 2011, după celebrarea Sfintei Liturghii, seminarişti care au dorit o experienţă spirituală de deosebită, au plecat spre Medjugorje. Acolo, au mers zeci de mii de persoane din toată lumea, unii pentru a se converti, alţii din credinţă, iar alții din curiozitate.

În aceste zile, pelerinii au avut parte de un program spiritual intens; încă din prima zi fiecare a avut posibilitatea de a da mărturie de credință. Cu toţii au urcat muntele Krijevat în rugăciune. Toate zilele de pelerinaj au fost trăite în umilinţă, rugaciune şi alături de Sfânta Fecioară Maria.

Putem deduce acest lucru şi din mărturiile unor colegi:

Sfânta Fecioară Maria este aşa de frumoasă pentru că iubeşte foarte mult”

( Mărtişcă Marius cls. a XII-a A)

Medjugorje este cu adevărat un loc binecuvântat pentru că acolo înveţi să te rogi cu inima.” (Ghiurca Eduard cls. a XI-a B)

“La Medjugorje m-am simţit cel mai aproape de mama noastră Maria”

(Toma Raimund cls.a XI-a B)

Cu alte cuvinte ceea ce au trăit colegii noştri a fost minunat şi suntem convinşi că Mama nostră Cerescă îi va rasplăti. Prin urmare dacă vrem să trăim o experienţă spirituală profundă, trebuie să „profităm” la maxim de aceste oportunităţi.

Un comentariu:

Anonim spunea...

O experienta nedeuitat si un moment prielnici pt mai multa rugaciune!