Campus vocational “Veniti si vedeti!“ (2012)

În perioada 17-19 aprilie 2012 la Liceul Teologic Romano-Catolic “Sf. Francisc de Assisi“ din Roman s-a desfășurat campusul vocațional “Veniți și vedeți“.

În timpul pe care îl trăim, oricât de dificil ar fi cu toții ar trebui să recunoaștem că avem parte de multe daruri din partea lui Dumnezeu. Poate că uneori, fiind multe aceste daruri nu le găsim suficientă atenție însă ele rămân daruri pentru noi.

Anul acesta am experimentat din nou ce înseamnă să te bucuri de învierea Domnului alături de tineri curioși și plini de viață. Ca orice drum pe care îl parcurgem și acesta e o posibilitate de formare și de îmbogățire reciprocă. Nu e puțin lucru să vezi oameni care se bucură de viață, care doresc să crească frumos în fața lui Dumnezeu și a oamenilor, tineri care dincolo de a se lăsa limitați doar de posibilități tehnice și alte ispite cotidiene le lasă pentru câtva timp pentru a cunoaște mai mult, pentru a se întâlni și pentru a se lăsa atinși de bucurie, de bucuria învierii.

Programul pregătit de frații din echipa formativă și de profesori de la instituția noastră de învățământ a fost ghidat de Cuvântul Domnului care dă curaj celor care vor să îl trăiască, a cuprins diferite prezentări și discuții în grupuri cu privire la viața Sf. Francisc de Assisi, la carisma franciscanilor conventuali și istoria lor, și o prezentare a Liceului Teologic Romano-Catolic “Sf. Francisc de Assisi“ din Roman. În mod firesc nu au lipsit momente de relaxare oferite de elevii noștri în cadrul unui spectacol cât și întreceri sportive.

Suntem bucuroși de asemenea de participarea celor veniți din Galați, Târgu-Frumos, Berzunți, Cacica, Săbăoani, Pustiana, Luizi-Călugăra, Nicolae Bălcescu, Iugani, Talpa, cât și de colaborarea preoților din parohiile care ne-au ajutat și care ne-au fost de mare folos.

Binele pe care îl facem, ceea ce dorim să construim îmbrăcăm în haina credinței și a speranței cerând de la Domnul cel înviat harul de a ajunge cu toții la adevărata iubire!





Albumul complet il gasiti la adresa:

https://plus.google.com/photos/117361928231518061851/albums/5735031745749238417?banner=pwa

4 comentarii:

Anonim spunea...

Dorim sa vedem si foto sa ne convingem ca nu sunt lucruri false scrise de autorul articolului. ms.

Anonim spunea...

A fost, am si participat.
Astept si eu pozele. :)

Anonim spunea...

Avem o problema tehnica cu stocarea imaginilor. Speram sa rezolvam maine. Ne pare foarte rau.

Anonim spunea...

Astea sunt toate?
Pt ca vroiam si eu pozele cu mine. :(