Spectacol de Crăciun












În această perioadă de așteptare a sărbătorii Nașterii Mântuitorului încep să se audă colinde, să se desfășoare diferite spectacole, încep concertele, cu toții ne pregătim „sărbătorile de iarnă”...

În seara zilei de 17 decembrie 2010 și noi am dorit să împlinim un astfel de moment. Dorința noastră a fost însă nu doar să împlinim tradiția. Ceea ce ne îndeamnă să împlinim astfel de acțiuni este intenția noastră de a face să crească darul lui Dumnezeu care se află în interiorul elevilor pe de o parte, iar pe de altă parte dorința și conștientizarea datoriei noastre de a transmite Vestea cea Bună pe care noi am avut privilegiul de a o primi în dar și de a ne bucura de ea.

Spectacolul a început cu câteva piese corale pregătite de elevii seminarului franciscan la care a participat și corul Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani. Corul a fost dirijat de pr. Cristian Dumea.

După acest moment a urmat o piesă de teatru compusă și regizată de pr. Iosif Eduard Cadăr. Tema acestei piese este descoperirea vocației în viața sf. Francisc de Assisi, patronul spiritual al nostru. Datorită mesajului profund, susținând talentul tinerilor actori ai liceului nostru sperăm să reușim să prezentăm această piesă și în alte locuri.

Un moment deosebit a fost reprezentat de formația noastră. Cântând diferite piese de diferite genuri, pline de ritm și transmițând un mesaj creștin și pozitiv chitările, orgile, bateriile, flauturile și fluierul au captivat în mod plăcut audiența.

La momentul de final era imperios să vină urătorii. Ei au venit. Și nu au venit cu mâna goală. Voia bună nu a contenit când am văzut că ei au adus și un plug tras de doi boi.

Ne bucurăm că am avut parte de un moment atât de plăcut. Dorim ca pe toți cei care luați contact cu acest articol să vă salutăm în această perioadă de final de an.
Cu gândul la Nașterea Domnului vă dorim din toată inima să fiți cu toții gazde bune pentru Isus, Dumnezeu care vine la noi, și să vă bucurați mereu de zâmbetul său!

Crăciun binecuvântat!

Niciun comentariu: