Simpozion misionar „Pacea și misionarismul”





Sâmbătă, 11 decembrie 2010 la Liceul Teologic Romano-Catolic „Sf. Francisc de Assisi” a avut loc a II-a ediție a simpozionului misionar care s-a intitulat „Pacea și misionarismul”. Simpozionul a început prin cuvântul de introducere a părintelui director Eusebiu Ţâmpu după care elevii noștrii au vorbit făcut o prezentare a istoriei misionare a Bisericii și au descris activitatea misionară a Diecezei de Iași.


Au urmat apoi mărturiile misionarilor Pr. Victor Osoloș și laicele Gilberta-Maria Hobincu și Maria-Alina Cojan, care ne-au împărtășit din experiențele lor din misiune și au răspuns la întrebările puse de elevi.


Cu gând de mulţumire lui Dumnezeu la final s-a celebrat Sfânta Liturghie rugându-ne cu toţii pentru evanghelizarea popoarelor și subliniind dorința ca fiecare dintre noi să fie misionar în propria viață.


Un fapt deosebit a fost aportul pe care seminariştii l-au adus la realizarea şi organizarea acestui simpozion care au fost coordonaţi de doamna Mariana Sofronie, profesoară de Catehism la liceul nostru.

Un comentariu:

Pr. Damian Pătrașcu spunea...

Felicitări tuturor pentru organizarea acestui simpozion, în mod particular neobositului promotor al acestuia, în persoana Pr. director, EUSEBIU ȚÎMPU. Sperăm ca misiunile și misionarismul să devină inima Provinciei noastre.