Campus vocaţional la Seminarul Franciscan din Roman

În perioada 7 – 9 aprilie 2010, la seminarul francican din Roman a avut loc un campus vocaţional cu tema „Veniţi şi vedeţi!”. Participanţii au fost şi în acest an foarte numeroşi, în număr de 150.

Bucurie, energie multă, prietenie sunt aspecte care au caracterizat şi în acest an campusul organizat la Seminarul Franciscan din Roman. Şi cum altfel am putea să sărbătorim mai bine Învierea Domnului? Cum altfel am putea să trăim într-o casă franciscană chiar şi pentru trei zile?

Miercuri, 7 aprilie 2010, dimineaţa devreme, au început să vină băieţii doritori a se întâlni cu fraţii francicani în campusul intitulat „Veniţi şi vedeţi!”. Dorinţa lor a fost destul de intensă din moment ce activităţile începea oficial doar la miezul zilei. A urmat o prezentare a seminarului, iar seara un spectacol organizat de seminariştii noştri prin cântece, poezii şi o piesă ce ne-a vorbit despre chemarea pe care Isus cel Înviat o face necontenit omului de a se întâlni cu el şi a fi fericit.

Joi, 8 aprilie 2010, a urmat prezentarea ofertei educaţionale a instituţiei noastre de învăţământ. După amiază au putut afla cine sunt franciscanii, iar seara au urmărit un film artistic cu viaţa sfântului Francisc de Assisi.

Vineri, 9 aprilie 2010, a venit şi momentul mult aşteptat al competiţiilor sportive. Luptele au fost purtate pe terenul de sport (fotbal), pe tabla de şah, masa de tenis şi la table.

La final am mulţumit Domnului în cadrul Sfintei Liturghii pentru chemarea făcută de El ca în aceste zile să fim împreună, şi pentru că aşa cum am auzit în Evanghelie este mereu cu noi şi ne hrăneşte cu darurile sale.

Niciun comentariu: