16 octombrie 2010: În pelerinaj la Cacica











Luna octombrie este închinată Sf. Fecioare Maria, Regina Sf. Rozariu. Meditând misterele acestei profunde rugăciuni, seminariștii, profesorii și formatorii de la Liceul Teologic Romano-Catolic „Sf. Francisc de Assisi” din Roman ne străduim să ne apropiem de Isus, cel care la Nazaret era supus părinților săi și care creștea în înțelepciune și har înaintea lui Dumnezeu și a oamenilor.

Astfel în dimineața zilei de 16 octombrie 2010 am pornit cu toții, elevi, profesori și formatori, în pelerinaj la Cacica, la Sanctuarul național închinat Preacuratei care are ca hram secundar Preasfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu.

Acolo ne-am bucurat de salutul de bun venit și de binecuvântarea pelerinului oferită nouă de către pr. Romuald Bulai, rectorul sanctuarului. După acest prim moment ne-am pregătit pentru a trăi cât mai profund acest pelerinaj celebrând sacramentul Reconcilierii și încălzindu-ne vocile pentru a cânta Domnului. În cadrul Sf. Liturghii pr. Mitică Baltag ne-a îndemnat să fim nu doar cinstitori ci și adevărați iubitori ai Mamei lui Dumnezeu. La finalul celebrării euharistice pr. Romuald ne-a încurajat să mergem cu bucurie pe drumul nostru de formare dând mărturie despre vocația sa.

Pelerinajul a continuat cu ora mariană în cadrul căreia ne-am rugat Sf. Rozariu după care pr. Mitică ne-a dat mărturie despre prezența Mamei și Reginei noastre în viața sa. Ea e alături de noi toți acolo unde avem nevoie. Într-un mod deosebit ea ne cheamă în anumite locuri deosebite așa cum este cel de la Cacica sau cel de la Lourdes unde părintele a putut să se bucure de mărturia atâtor pelerini care s-au simțit încurajați pe drumul lor de credință de această prezență deosebită a Preacuratei. A urmat un timp în care fiecare în intimitatea inimii a avut posibilitatea de a reflecta la tot ceea ce a primit în această zi.

Pentru această zi cu adevărat binecuvântată îi mulțumim Domnului și o rugăm pe Mama noastră, Maria, să ne însoțească și pe noi în creșterea noastră. Avem nevoie de ea, de exemplul ei, de iubirea ei față de noi.

Niciun comentariu: